на живо

"Армейска" класика прати ЦСКА в групите на Лигата на конференциите

"Червените" стигнаха до паметен обрат срещу "Виктория" Пилзен в реванша

Lap.bg

Паметна вечер за ЦСКА! "Армейците" се класираха за груповата фаза в Лигата на конференциите, след като победиха с 3:0 "Виктория" Пилзен с продължения в реванша между двата тима, игран на ст. "Васил Левски". Така "червените" заличиха двата гола пасив от първата среща, в която отстъпиха с 0:2 в Чехия.

Кои ще бъдат съперници на ЦСКА в групите на Лига на конференциите  - ще научите утре в ефира на bTV Action. Жребият започва в 14:30 ч. и ще се излъчва пряко.

По-рано, от 14:00 ч., ще се изтегли жребият за Лига Европа. От него пък ще разберем с кои отбори ще мери сили "Лудогорец". Мачове и на двата тима ще можете да гледате в каналите на bTV Media Group.

Снимка: Lap.bg

Тази вечер, подкрепяни от вярната си публика, част от която бе легендата на родния футбол Христо Стоичков, "червените" тръгнаха напред още от началните минути и в 7' Греъм Кери откри резултата с мощен удар в близкия ъгъл - 1:0.

Попадението вдъхнови ЦСКА и тимът на Стойчо Младенов продължи да притиска чехите. "Виктория" Пилзен постепенно изравни играта и успя да отбележи в 40' чрез Шулц. Голът обаче бе отменен заради излизане на топката от очертанията на терена в хода на атаката.

В 63' ЦСКА нанесе втория си удар - националът Георги Йомов покачи на 2:0, изравнявайки общия резултат.

Снимка: Lap.bg

В 82' Жорди Кайседо пропиля отличен шанс за трето попадение - ударът му с глава бе избит от вратаря Хрушка.

Спорът се реши с продължения, в които двата тима действаха предпазливо. "Армейците" усложиха задачата си в 111', когато Жорди Кайседо бе изгонен след втори жълт картон, гостите обаче не се възползваха от численото си предимство.

Вместо това ЦСКА дочака своя миг и оформи паметния обрат с гол на Юрген Матей в 119'.

Снимка: Lap.bg

Съставите

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 26. Антов, 2. Матей, 18. Мазику, 15. Вион, 3. Жеферсон, 10. Йомов, 8. Кери, 30. Вилдсхут, 9. Кайседо

"Виктория" Пилзен: 16. Хрушка, 14. Резник, 35. Каша, 4. Перница, 24. Хавел, 39. Яношек, 50. Ба Лоуа, 31. Шулц, 20. Буча, 18. Мускера, 15. Хори