на живо

Арсен Венгер не иска да чете как Жозе Моуриньо ще му строши лицето

Французинът отговори лаконично на нападките на Специалния

Getty Images

Мениджърът на „Арсенал” Арсен Венгер е категоричен, че няма да прочете книгата, в която колегата му от „Манчестър Юнайтед” Жозе Моуриньо е цитиран да казва, че „ще строши лицето на французина, ако някой ден го види извън футболното игрище” .

Нямам намерение да прочета книгата и затова не мога да коментирам. Аз говоря само и единствено за футбол", заяви Венгер, цитиран от "Дейли мейл", на пресконференция преди сблъска на „Арсенал” с „Челси” в събота,

Нямам личен проблем с никого и уважавам всеки в нашата игра. Избягвам да коментирам другите отбори. Да, понякога казвам това, което мисля, но характерът ми е такъв”, добави наставникът на лондончани.

Заканата на Моуриньо
ще бъде публикувана в новата биографична книга за мениджъра на „червените дяволи”, дело на футболния писател Роб Бийзли. Тя излиза на пазара във Великобритания на 29 септември. 
Снимка: Daily Mail
Враждата между Моуриньо и Венгер се превърна в пословична през годините. През 2014 г. по време на двубоя между „Челси” и „Арсенал”, загубен от „топчиите” с 2:0, се стигна и до физически контакт между двамата.

Извън терена конкурентите също са стигали до крайни изказвания, като в началото на 2014 г. Моуриньо дори нарече Венгер „специалист в провалите”