на живо

Арсен Венгер: Не знаем много за "Лудогорец"

Няма да подценим българския отбор, заяви треньорът на "Базел"

Не знаем много за "Лудогорец", призна мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер. Двата отбора се събраха в група А на Шампионската лига, останалите им съперници са ПСЖ и "Арсенал".

"Паднахме се там, където очаквахме. Може би ПСЖ е фаворит, но ние също искаме да се класираме. За нас е добър тест да се изправим срещу френския отбор. Какво бих могъл да кажа за "Лудогорец"? Не знаем много за тях. Предвид показателите на "Базел" срещу английски отбори, трябва да действаме предпазливо", анализира 66-годишният специалист.

Английските медии бяха далеч по-категорични в оценките си спрямо "Лудогорец". Според тях "Арсенал" няма да срещне никакви затруднения срещу българския шампион. "Дейли Мейл" твърди, че "артилеристите" ще се класират напред без проблеми.

С уважение към отбора на Георги Дерменджиев пък подхождат останалите съперници на "орлите". Президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи призна, че групата не е лесна. Той разкри целта пред парижани - първо място и минимум полуфинал.

В статия на "Льо Паризиен" българският тим се характеризира като "непознат". Споменава се името на централния нападател Клаудиу Кешеру, който е определен като най-известното име от състава.

"Двама гиганти и един стар познат" и "Атрактивна група за "Базел" са сред заглавията в швейцарските медии днес. Припомнят се предишните сблъсъци между "червено-сините" и "Лудогорец" в плейофите на турнира и в групите през 2014 г. Треньорът на "Базел" Урс Фишер обяви, че подценяване на българите няма да има. 

"В никакъв случай няма да пренебрегнем "Лудогорец", въпреки че тимът идва от четвърта урна и реално няма никакъв опит в турнира. За тях знаем, че имат доста бразилци в състава си и не играят в своя град, а в столицата София", коментира Фишер.