на живо

"Арсенал" бие за годишнината на Венгер (ГАЛЕРИЯ)

"Артилеристите" победиха "Хъл Сити" с 4:1

Съперникът на "Лудогорец" в груповата фаза на Шампионската лига - "Арсенал" записа трета поредна победа във Висшата лига на Англия.

Лондончани спечелиха гостуването си на новака "Хъл Сити" с категоричното 4:1 в мач от 5-ия кръг на първенството. Така тимът на Арсен Венгер направи великолепен подарък на наставника си, който днес празнува 20 години начело на "артилеристите".

На "Кей Си Стейдиъм" "Арсенал" поведе в 17-ата минута с попадение на Алексис Санчес. В края на полувремето гостите можеха да сложат ранен край на интригата. Дефанзивният халф на "Хъл" Джейк Ливърмор игра с ръка в наказателното поле, предотвратявайки сигурен гол, и получи директен червен картон. Алексис Санчес обаче пропусна отсъдената за "Арсенал" дузпа и резултатът се запази - 1:0 на почивката.

През втората част гостите продължиха да доминират. Те се възползваха максимално от численото си превъзходство. 

В 55-ата минута Тио Уолкот удвои аванса на своите. Впоследствие "Хъл Сити" намали с гол от дузпа на Роберт Снодграс. "Арсенал" отговори с попадения на Санчес (83) и Джака (90+) за крайното 1:4.

Така "артилеристите" вече са трети във временното класиране с актив от 10 точки. "Хъл Сити" се свлече до десетото място със 7 точки.