на живо

"Арсенал" надви "Стоук" и временно зае първата позиция

Тимът на Арсен Венгер записа 14 пореден мач без загуба във Висшата лига

"Арсенал" победи "Стоук" с 3:1 на своя "Емиратс" и временно зае първата позиция във Висшата лига, измествайки играещият утре тим на "Челси". За домакините попаденията реализираха Тио Уолкът, Месут Йозил и Алекс Иуоби, а преди това преднина за гостите бе дал Чарли Адам от дузпа.

Намиращите се в страхотна форма отбори на "Арсенал" и "Стоук Сити" започнаха срещата от 15-тия кръг в Англия предпазливо. Първата по-сериозна опасност се откри пред футболиста на "грънчарите" Марк Муниеса. Той пое топката в центъра, напредна и стреля от дистанция, но Чех се намеси решително и изби в корнер.

Тимът на Марк Хюз продължи да създава по-добрите ситуации и на няколко пъти Джо Алън и Марко Арнаутович пробваха да удвоят резултата, но неуспешно.

В 29-ата минута "Стоук" получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, след нарушение на Джака срещу Джо Алън. Зад топката застана Чарли Адам и не сгреши - 0:1 за гостите от "Стоук".

Футболистите на "Арсенал" рядко създаваха проблеми на Лий Грант, но в 42-ата минута Тио Уолкът се възползва от хубав пас на Бейерин и не пропусна да изравни със 100-ния си гол за "артилеристите". 

През втората част домакините вдигнаха оборотите и още в 49-ата минута Йозил успя да даде преднината на своя тим след хубав удар с глава.

Марк Хюз пусна в игра на Питър Крауч и само секунди след неговото появяване на терена снажният англичанин можеше да изравни, но изстрелът му бе спасен от Чех.

Преднината на тима воден от Арсен Венгер придоби по-големи размери, след като в 75-ата минута Алекс Иуоби отбеляза за 3:1. Това бе първият гол на нигериеца във Висшата лига. 

След днешната победа "Арсенал" затвърди добрите впечатления от представянето на тима в първенството, след като записа 14 пореден мач без загуба и временно остава лидер. "Стоук" пък се свлече до 10-ото място с актив от 19 точки.