на живо

"Арсенал" нанесе първа загуба на Солскяер в Англия

"Артилеристите" спечелиха битката за топ 4

Getty Images

"Арсенал" победи с 2:0 като домакин "Манчестър Юнайтед" в дербито от 30-ия кръг на английската Висша лига и го измести от четвъртата позиция във временното класиране. Освен това момчетата на Унай Емери нанесоха първа загуба на "червените дяволи" във Висшата лига, откакто начело на тима е Оле Гунар Солскяер.

В 12 мача до момента "червените дяволи" имаха 10 победи и 2 равенства. Загубата е едва втора в 18 мача от всички турнири за тима от 22 декември насам. 

Головете за "артилеристите" бяха дело на Гранит Джака и Пиер-Емерик Обамеянг.

Мачът на "Емиратс" започна с домакински натиск, а във втората минута малко не достигна на Александър Лаказет да засече топката на близката греда. Шест минути по-късно Лукаку уцели напречната греда, а при добавката ударът на Погба бе блокиран.

В 12-ата минута Гранит Джака с плътен удар от около 22 метра откри резултата в полза на домакините, а 19-ата  Фред също нацели гредата на "топчиите".

В 50-ата минута Бернд Лено се намеси решително срещу излезлия сам срещу него Лукаку. В 65-ата минута Погба опита извеждащо подаване към Рашфорд, но Лено изпревари нападателя.

Снимка: Getty Images

Гостите взеха инициативата в търсене на изравнителен гол, но вместо това домакините получиха правото да изпълнят дузпа, тъй като Фред фаулира нахлулия в наказателното поле Лаказет.

Пиер-Емерик Обамеянг реализира отсъдения 11-метров наказателен удар за 2:0.

Това е 18-и успех за "Арсенал" през сезона, който събра 60 точки и измести "Манчестър Юнайтед" от четвъртата позиция и е на една от третия "Тотнъм". "Червените дяволи" са пети с 58 точки.