на живо

"Арсенал" победи "Сити" след продължения и ще спори с "Челси" за трофея във ФА Къп

Алексис Санчес герой за "артилеристите" в 100-ата минута

Getty Images

"Арсенал" се класира за финала от турнира за Купата на Англия, след като победи "Манчестър Сити" с 2:1 след продължения. В редовното време срещата завърши 1:1.

Алексис Санчес отново имаше ключова роля за своя тим с попадението си след 100 минути игра. Във финалната среща хората на Арсен Венгер ще се изправят срещу "Челси" на 27 май.

"Арсенал" създаде интересно положение в 12-ата минута, когато Алексис и Начо Монреал не се възползваха от меле в наказателното поле на "гражданите". 120 секунди по-късно Чембърлейн центрира към Оливие Жиру, който с глава прати топката в ръцете на Клаудио Браво.

В 40-ата минута се стигна до спорна ситуация, при която Сане центрира отляво и Стърлинг прати топката в мрежата на "Арсенал", но страничният рефер сигнализира, че преди подаването кълбото е напуснало терена в аут.
Заключителните минути на полувремето също донесоха емоции, след като и двата тима имаха претенции за дузпи. Първо Алексис Санчес, а след това и Фернандиньо.

В 62-ата минута Серхио Агуеро откри резултата след асистенция на Яя Туре. Аржентинецът получи в коридор надбяга защитник на "артилеристите" и прати топката във вратата на Петър Чех.

Усилията на "Арсенал" дадоха резултат в 71-ата минута, когато Монреал бе оставен непокрит и простреля Браво за 1:1.

Снимка: Getty Images
"Топчиите" показаха воля в продълженията и поведоха в резултата в 100-ата минута след гол на Алексис Санчес. 

След това "Манчестър Сити" стана първият тим, който се възползва от новото правило, според което може да направи още една смяна - четвърта, като това важи само за продълженията от четвъртфиналите нататък.

Резервата Делф можеше да изравни в 111-ата минута, но ударът му беше блокиран. Де Бройне и Сане също не намериха целта и "Манчестър Сити" остана без възможност да спечели трофей през този сезон.