на живо

"Арсенал" посрещна феновете с маски, ограничения и динозавър (ГАЛЕРИЯ)

За първи път от март 2020 г. насам тим от английската Висша лига се радва на подкрепа на феновете по трибуните

Има светлина в края на тунела! Питайте феновете на "Арсенал"! Отборът е първият представител на английската футболна Висша лига, който отново чу скандиранията на запалянковците си от трибуните. 

"Артилеристите" приветстваха 2000 привърженици на "Емиратс" по време на мача си срещу "Рапид" Виена от груповата фаза на Лига Европа. Това стана възможно, след като правителството в страната смекчи част от мерките за ограничение на коронавируса. 

Снимка: Getty Images

Естествено привържениците трябваше да спазват строги мерки. Всеки един от тях премина през дезинфекция и измерване на температурата преди да заеме мястото си на трибуните. 

Снимка: Getty Images

А там редът беше още по-строг! За присъстващите бяха определени места, докато всички останали бяха покрити с надписи "Моля не сядайте тук. Пазете себе си и хората около вас и спазвайте дистанция".

Снимка: Getty Images

През целия мач феновете трябваше да носят маски, а съобщения на таблото ги подсещаха да не заобикалят това правило.

Поздравите и прегръдките след гол не бяха разрешени! За щастие на присъстващите по трибуните, "Арсенал" победи с 4:1.

Снимка: Getty Images

Друго щастливо събитие за феновете беше завръщането на талисмана на тима - зеления динозавър. Драмата с освобождаването на "Топчиозавъра" продължи няколко месеца. От клуба решиха, че той не е нужен, предвид липсата на публика по трибуните и опитите за намаляване на разходите. 

Снимка: Getty Images

Феновете приеха това решение "на нож", като заявиха, че човекът под костюма - дългогодишният фен на тима Джери Куи взима доста по-малко от Месут Йозил, който не е играл от юни насам. Самият футболист пък предложи да поеме разходите за заплатата му.

Така "Топчиозавър" успя също да изгледа победата над "Рапид" Виена. И да приветства хората, които го считат за част от семейството си.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Gunnersaurus (@officialgunnersaurus)

През март 2020 г. - още в началото на разпространението на коронавируса в Европа, футболните мачове в Англия бяха отложени. При подновяването на сблъсъците през юни, публиката не беше допусната на трибуните. Това се случи и при началото на новата кампания 2020/2021. 

Първата среща от Висшата лига, на която ще присъстват фенове е домакинството на "Уест Хем" срещу "Манчестър Юнайтед" в събота (5 декември).

Снимка: Reuters