на живо

"Арсенал" прегази "Суонзи" и се изкачи на трето място във Висшата лига

Два автогола на "лебедите" осигуриха победата на гостите

Getty Images

"Арсенал" се наложи с 4:0 над "Суонзи" като гост в двубой от 21-ия кръг на Висшата лига. Резултът откри Оливие Жиру в 37-ата минута. След това "лебедите" си отбелязоха последователно два автогола, дело на Джак Корк (54') и Кайл Ноутън (67'), а Алексис Санчес се разписа за крайното 4:0 в 73'. Това беше първи мач за новия мениджър на "лебедите" Пол Клемънт на "Либърти Стейдиъм". 

В първия четвърт час домакините създадоха няколко опасни положения пред вратата на "артилеристите", но Петър Чех успя да опази мрежата чиста. Алексис Санчес можеше да даде аванс на гостите. Чилиецът шутира от границата на наказателното поле, но Лукаш Фабиански спаси. 

Резултатът бе открит в 37-ата минута. Месут Йозил стреля неточно с глава, но Алфи Моусън не успя да изчисти. Топката попадна в Оливие Жиру, който стреля от малкото наказателно поле, отбелязвайки за 1:0. Минута преди почивката Ки Сун-Йън падна в наказателното поле за дузпа, но такава не бе отсъдена. Вместо това той получи жълт картон за симулация.

Снимка: Getty Images

"Арсенал" започна второто полувреме с пропуски на Санчес и Рамзи. В 54-ата минута обаче натискът даде резултат. Алекс Иуоби отправи удар, който рикошира в крака на Джак Корк, топката прехвърли Фабиански и влезе във вратата за 2:0. Попадението бе записано като автогол на полузащитника на "лебедите".

В 67-ата минута нов автогол на Кайл Ноутън направи преднината на гостите класическа. Попадението дойде, след като крайният бранител на "Суонзи" опита да пресече центриране на Иуоби.

Снимка: Getty Images

Шест минути по-късно Алексис Санчес добави още един гол за "артилеристите". Окслейд-Чембърлейн центрира отляво, Уейн Раутлидж отклони топката към чилиеца, който не остави шанс на стража на домакините.

Taка с актив от 44 точки "Арсенал" се изкачи на третото място в класирането, измествайки "Манчестър Сити" и "Ливърпул", които са с мач по-малко.