на живо

"Арсенал" преподписа с трима французи

Жиру, Кошчелни и Коклен остават в отбора

arsenal.com

Английският гранд "Арсенал" преподписа с френското си трио - Оливие Жиру, Лоран Кашчелни и Франсис Коклен. Тримата ще продължат да бъдат част от селекцията на Арсен Венгер, публикуваха в официалния сайт на клуба.

Жиру, който през миналия сезон стана топреализатор за "артилеристите" с 24 попадения, ще остане на "Емиратс" още няколко сезона, но от клуба не съобщават точната продължителност на контракта. През настоящата кампания той има 9 попадения на сметката ки.

Франсис Коклен пък една от ключовите фигури в селекцията на Венгер и има 131 мача за клуба. Той е част от отбора от 2008 г., а договорът му ще бъде удължен. Също като при Жиру, "Арсенал" не съобщава официално до кога 25-годишният футболист ще играе в отбора.

Лоран Кошчелни сам издаде в социалните мрежи, че е преподписал контракт до 2020 г., когато ще се навършат точно 10 години от първия му договор. До момента той има 273 мача и 22 гола.

"Франсис се разви изключително много в последните години, но това е защото е много фокусиран над работата си. Оливие вече има голям опит и вече е завършен футболист, а Кошчелни считам, че в момента е един от най-добрите защитници в света. Чудесни новини за нас.", коментира Венгер пред официалния сайт на "Арсенал".