на живо

"Арсенал" с трета загуба в рамките на една седмица

След двете поредни загуби от "Манчестър Сити", сега "топчиите" бяха надиграни и от "Брайтън" с 2:1

Getty Images

"Арсенал" допусна трета загуба за 7 дена, след като този път не успя да се наложи над новака в елита "Брайтън" в среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. На 25 февруари възпитаниците на Арсен Венгер загубиха от "Манчестър Сити" във финала за Купата на лигата, а на 2 март и в първенството, днес "топчиите" записаха трето поредно поражение.

"Чайките" поведоха в резултата след изпълнение на корнер. Петър Чех излезе неразчетено и Люис Дънк прати топката в опразнената врата в 7-ата минута.

Снимка: Getty Images

Вдъхновени от първото попадение, възпитаниците на Крис Хютън продължиха с добрата си игра. В 26-тата минута, след добре проведена контраатака, Грос центрира и Глен Мъри, който с глава удвои преднината на домакините, като Чех отново не се намеси по най-добрия начин.

Снимка: Getty Images

В края на полувремето Пиер-Емерик Обамеянг върна надеждите на феновете на "Арсенал", вкарвайки второто си попадение във Висшата лига на Англия.

Снимка: Getty Images

Второто полувреме бе изцяло под доминацията на "артилеристите", но те така и не успяха да материализират предимството си с голове.

Поредното поражение се отрази и на протестите на привържениците срещу мениджъра Арсен Венгер. Гостуващите фенове показаха разочарованието си от резултата с транспаранти, на които пишеше "Венгер вън".

Снимка: Getty Images

След мача "Арсенал" остава на 6-тото място, но вече е на 13 точки от отбора на "Тотнъм", който заема четвъртата позиция даваща право на участие в Шампионска лига. "Брайтън" пък влезе сред най-добрите 10 отбори и е непобеден в последните пет мача за първенство.