на живо

"Арсенал" съсипа БАТЕ Борисов и го изпрати от Лига Европа (ВИДЕО)

"Артилеристите" спечелиха с 6-0. Джак Уилшир вкара след 2 години и половина

"Арсенал" съсипа БАТЕ Борисов и го изпрати от Лига Европа (ВИДЕО)

"Арсенал" разби с 6-0 БАТЕ Борисов в мач от последния кръг на груповата фаза на Лига Европа. Лондонският клуб си бе осигурил първото място още преди мача, но въпреки това Арсен Венгер пусна рутиниран и мотивиран състав на "Емиратс". Гостите от Беларус се нуждаеха от задължителна победа и същевременно равенство между "Цървена звезда" и "Кьолн", за да продължат на елиминации.

"Арсенал" даде да се разбере от самото начало, че не е излязъл на разходка и след няколко опасности, в 11-та минута Матио Дебюши със страхотен шут вкара първия гол в мача. Това бе първи гол за французина от 3 години насам.

Тио Уолкот отбеляза втория гол в срещата в 37-та минута, а към края на първата част се разписа и Джак Уилшир, който без съмнение бе най-добрият играч тази вечер на терена.

След почивката картината не се промени особено. Арсенал продължи да играе с вдъхновение и стигна до 4-ти гол, когато Денис Поляков вкара топката в своята врата в 52-та минута.

Скоро се стигна и до дузпа за домакините. След нарушение срещу Тио Уолкот, Оливие Жиру вкара 5-ия гол за "Арсенал". Четвърт час преди края "топчиите" реализираха нов зрелищен гол. Асистенция на Джак Уилшир и попадение на Мохамед Елнени.

"Арсенал" остана на един гол от това да изравни най-изразителната си победа в Европа, но все пак направи добър подарък на мениджъра Арсен Венгер, за когото това бе побеа номер 700 начело на тима.