на живо

"Арсенал" се издъни срещу "Кристъл Палас" и се отдалечи от Шампионска лига

"Артилеристите" остават шести в класирането в Англия

Getty Images

"Арсенал" допусна тежка загуба с 0:3 от борещият се за оставане в елита на Англия - "Кристъл Палас" и не успя да се приближи към местата в топ 4 на първенството, които дават право за участие в Шампионската лига. "Артилеристите" имат 54 точки и вече са на 7 от мечтаните позиции.

Английският национал Андрюс Таунсенд даде аванс на домакините в 17-ата минута с удар от близка дистанция след подаване по земята на Уифрид Заха.

"Кристъл Палас" можеше да удвои аванса си в 41-вата минута, но Кристиан Бентеке пропусна отлична възможност пред вратата на Дамиан Мартинес. Белгийският национал все пак вкара топката във вратата на Арсенал в 51-вата минута, но този път голът му бе отменен заради засада.

Така се стигна до 63-тата минута, в която превъзходството на домакините бе материализирано за втори път. Йоан Кабай с хубав диагонален удар от границата на наказателното поле реализира след нова асистенция на Заха.

Крайното 3:0 бе оформено в 69-ата минута, когато Лука Миливойевич бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Мартинес срещу Таунсенд. За сърбина това бе и първи гол във Висшата лига.

Победата отдалечи "Кристъл Палас" на 6 точки от зоната на изпадащите, но "орлите" остават на 16-та позиция в класирането.