на живо

"Арсенал" се справи с "Борнемут" у дома след три гола и спорна дузпа

3:1 за "артилеристите" пред близо 60 хил. зрители на "Емирейтс"

"Арсенал" победи "Борнемут" с 3:1 в двубой от 13-ия кръг на Висшата лига. Два гола за успеха отбеляза Алексис Санчес, а един Тио Уолкът. За гостите точен бе Калъм Уилсън от наказателен удар.

Доста спорна дузпа, отсъдена за нарушение на Начо Монреал в 23-ата минута, беше превърната в гол от нападателя на "Борнемут" Калъм Уилсън.

Десет минути преди това Алексис Санчес беше извел "Арсенал" напред в резултата след груба грешка на защитника на гостите Саймън Франсис. Завръщането на Матьо Дебюши в титулярния състав на "артилеристите" пък продължи само 15 минути, след като французинът получи нова контузия.

Малко преди края на първото полувреме чилийското острие на лондончани разтресе горната греда на Адам Федеричи с мощен изстрел. Вторият гол бе отбелязан от Тио Уолкът с глава след отлично центриране на Начо Монреал.
Испанецът участва в още една ключова ситуация от мача. В 72-рата минута топката срещна ръката му в наказателното поле на "Арсенал", но съдията този път бе безмълвен сякаш компенсирайки за решението си през първото полувреме. В самия край на двубоя Алексис Санчес покачи резултата на 3:1 след асистенция на Оливие Жиру.

След победата "Арсенал" е на 4-ата позиция във Висшата лига с 28 точки. Това е първи успех за тима след три поредни равенства - две за първенство и едно в Шампионската лига. "Борнемут" от своя страна е на 11-ото място в класирането с актив от 15 точки.