на живо

"Арсенал" стъпи накриво срещу "Славия" Прага (ВИДЕО)

"Артилеристите" направиха 1:1 с чешкия шампион в четвъртфиналите на Лига Европа

"Арсенал" стъпи накриво срещу "Славия" Прага (ВИДЕО)

Един от фаворитите за спечелване на Лига Европа - "Арсенал", стъпи накриво срещу чешкия шампион "Славия" Прага в първия сблъсък между двата отбора от четвъртфиналите на турнира. Двубоят в Лондон завърши наравно - 1:1.

На "Емиратс Стейдиъм" "Арсенал" игра слабо и бе ограничен до едва два точни удара, но взе аванс в 86', когато се разписа влезлият като резерва Никола Пепе.

Снимка: Getty Images

"Арсенал" обаче не издържа. В продължението тимът на Микел Артета действа разконцентрирано при корнер и Томаш Холеш бе точен за 1:1.

"Артилеристите" все пак продължават без поражение срещу чешки отбор - 7 победи и 2 равенства в 9 мача. В тях англичаните са запазили мрежата си суха 7 пъти, отбелязали са 23 попадения и са допуснали само 3.

Снимка: Getty Images

Двубоят тази вечер бе исторически за "Славия" Прага. За първи път "червено-белите" се сблъскват с три британски представителя в елиминационната фаза на евротурнир в рамките на един сезон. През настоящата кампания чешкият гранд се изправи срещу "Лестър", "Рейнджърс" и "Арсенал".

Това се случи и на италианския "Милан" в Шампионската лига през 2006/2007, когато "росонерите" срещнаха последователно "Селтик", "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" по пътя към триумфа.

Останалите резултати и голмайстори в Лига Европа тази вечер:

"Динамо" Загреб - "Виляреал" 0:1
0:1 - Жерар Морено (дузпа) 44'

"Гранада" - "Манчестър Юнайтед" 0:2
0:1 - Маркъс Рашфорд 31'
0:2 - Бруно Фернандеш (дузпа) 90'

"Аякс" - "Рома" 1:2
1:0 - Дейви Клаасен 39'
*пропуск от дузпа на Душан Тадич 53'
1:1 - Лоренцо Пелегрини 57'
1:2 - Рожер Ибанйес 87'