на живо

Арсенал закри коледния кръг с победа

Арсенал победи Куинс Парк Рейнджърс с 2:1 в последен мач от 18-ия Коледен кръг в английската висша лига. На стадион "Емиратс" в Лондон "артилеристите" надиграха градския си съперник трудно, но все пак успяха да продължат добрата си форма, печелейки за трети път в последните си четири срещи. Мениджърът Арсен Венгер пък достигна бройката от 400 успеха в двубои от шампионата. 

Това е четвърта поредна победа на "червено-белите" в домакинските срещи с "рейнджърите", а серията стартира още през 1995 година, когато на "Хайбъри" Арсенал печели с 3:0.

Днешната среща бе изключително интересна, като още в 9-ата минута Алексис Санчес имаше възможност да отбележи от дузпа, но слабото му изпълнение позволи на Роб Грийн да спаси удара.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В 37-ата чилийският нападател все пак откри резултата, вкарвайки десетия си гол за сезона в шампионата и общо 15-ти във всички турнири. 

Въпреки по-добрата си игра, в началото на втората част победата на домакините бе поставена под съмнение, след като нападателят Оливие Жиру получи директен червен картон за удар без топка. Потърпевшият бе Недум Онуоха.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само 12 минути след инцидента обаче Арсенал удвои преднината си с първото попадение на Томаш Росицки за кампанията. Санчес асистира на чешкия си съотборник, записвайки шесто голово подаване през сезона. Чилиецът е взел участие като асистент или реализатор в половината от 32-те попадения на "топчиите" до момента.

В 79-ата минута гостите успяха да отбележат попадение, дело на Чарли Остин (12 гола) от дузпа, което обаче се оказа почетно.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

КПР допусна девета загуба в също толкова гостувания през сезона, като тимът на Хари Реднап е отбелязал едва четири гола в тези мачове.

Рейнджърс заемат 16-та позиция в класирането с две точки пред зоната на изпадащите. Арсенал пък се изкачи на 6-то място с 30 точки, изоставайки с две от четвъртото място и с петнайсет от лидера Челси.