на живо

"Арсенал" запълва дупки в защита с Хосе Хименес от "Атлетико" Мадрид

"Манчестър Юнайтед" също ще се пробва за подписа на защитника

Getty Images

Мениджърът на един от съперниците на "Лудогорец" в груповата фаза на Шампионската лига - Арсен Венгер, ще се опита да привлече в състава защитника на "Атлетико" Мадрид Хосе Хименес, съобщават медиите в Англия.

21-годишният уругваец играе за испанския тим от 2013 г., като има 48 мача за "дюшекчиите" и 3 гола.

Според Венгер, Хименес би се вписал добре в центъра на защитата на "Арсенал". На този пост английският гранд изпитва известни проблеми, тъй като мениджърът може да разчита само на титулярите Шкодран Мустафи и Лоран Кошчелни. Немският национал Пер Мертезакер се възстановява от контузия в коляното, а бразилецът Габриел Паулиста има проблеми с глезена.

Така единствената алтернатива на титулярите е младият Роб Холдинг, който пристигна на "Емиратс" през лятото от "Болтън".

За да си осигурят услугите на Хименес, от "Арсенал" трябва да платят трансферна сума в размер на 60 млн. евро, тъй като уругваецът има договор с "Атлетико" за още 10 месеца.

В наддаването за подписа на защитника по всяка вероятност ще се включи и друг английски клуб - "Манчестър Юнайтед". Британските медии съобщават, че младият бранител е попаднал в полезрението на Жозе Моуриньо, който иска да го види на "Олд Трафорд".