на живо

Арсич: Не ни достигна възможност да играем по същите правила 40 минути (ВИДЕО)

"Като взехме предимство, се смениха правилата", заяви треньорът на "Балкан"

Треньорът на "Балкан" Ботевград Йовица Арсич не скри разочарованието си от загубата със 70:80 срещу "Левски Лукойл" в първия двубой от полуфиналната серия. Сръбският специалист разкритикува съдийството след поражението, посочвайки, че няколко, поне според него, грешни отсъждания са нарушили ритъма на тима.

"Не ни достигна възможност да играем по същите правила 40 минути. Като взехме предимство, се смениха правилата и няколко отсъждания ни извадиха от фокус и добро настроение. Можехме да обърнем мача изцяло. Това по принцип не ни оправдава за някои грешки, които сами направихме. Ще се постараем, въпреки всичко, в следващия мач да бием."

"Заиграхме много по-агресивна защита в третата част и имахме лесни точки от това. Като цяло не може в плейофна серия да се играе на приливи и отливи с по-малко енергия, както беше в друга част. Имахме грешки в нападения, но не бяхме търпеливи да търсим нормални решения в нападение. Искахме да сме по-атрактивни, по-хубаво да изглеждаме, но това не даде резултат и ни вкараха много лесни точки на контраатаки. За следващия мач трябва да играем 40 минути в защита, каквато беше в третата част."

Следващият мач от полуфиналната серия е в четвъртък (6 май), отново в столичната зала "Универсиада".

Снимка: Lap.bg