на живо

Артета: Липсва ми да докосвам хората, които обичам

Мениджърът на "Арсенал" беше сред първите във футболния свят, диагностицирани с коронавирус

Reuters

Мениджърът на "Арсенал" Микел Артета разказа пред официалния сайт на своя футболен клуб как се е справил с коронавируса. Именно испанецът беше сред първите във света на футбола, които бяха диагностицирани с COVID-19.

Днес той се чувства добре и е извадил поуки от световната пандемия и карантината, която му беше наложена.

"Сега се чувствам напълно възстановен. Появиха се някакви симптоми, когато от клуба ми се обадиха и казаха, че може да сме били изложени на заразата. Не знам... Почувствах се странно!", разкрива Артета.

"Трябваше да играем с "Манчестър Сити" на другия ден, но се обадих на лекаря и го помолих да дойде вкъщи. Говорих и с някои футболисти, като им казах, че чувствам симптоми. Решихме да съобщим на Висшата лига, които бързо взеха решение за отлагане на мача", добавя мениджърът.

"След това разбрах, че всички са изложени, че е сериозно. Тогава дойде страхът. При мен премина с леки симптоми, като на нормален вирус. В 3-4 дни само имах по-тежка кашлица, напрежение в гръдния кош... И това е. Притеснявах се и защото вкъщи са и трите деца. Слава Богу, че те не са засегнати"

Снимка: Twitter

Мениджърът се обърна към всички футболни привърженици в момента, в който не могат да се наслаждават на любимата си игра.

"Живеем в свят, в който може да използваме социалните мрежи. Но знаете ли колко важно е докосването? Да се докоснем, да се прегърнем? Това ми липсва с близките ми. Трябва да сме по-емоционално отворени, да казваме как се чувстваме", завърши Артета.

bTV призовава: останете си вкъщи!