на живо

Микел Артета с положителна проба за коронавирус

Новината бе обявена от "Арсенал"

Мениджърът на "Арсенал" Микел Артета е дал положителна проба за коронавирус. Това обявиха от клуба на официалния си сайт.

Всички, които са имали близък контакт с Артета вече се самоизолират според указанията на британските власти. От лондонския клуб очакват това да са значителен брой хора от Колни, както и отборът, целият треньорски щаб и хора от школата, която е временно затворена.

"Очакваме тези, които не са имали близък контакт с Артета, да се върнат на работа през следващите дни. Междувременно тренировъчните центрове в Колни и Хейл Енд ще бъдат дезинфекцирани", пишат от клуба.

"Разочароващо е. Почувствах се зле и си направих теста. Ще се върна на работа веднага щом получа разрешение", коментира Артета.

"Арсенал" бе поставен под карантина още вчера заради опасенията, че членове на щаба на "артилеристите" са заразени с коронавирус след контакт с болния от COVID-19 собственик на "Нотингам Форест" Евангелос Маринакис по време на двубоя между двата тима от турнира за Купата на Англия.

В крайна сметка именно това доведе до отлагането на шампионатния мач с "Манчестър Сити", а сега "артилеристите" обявиха, че най-вероятно ще се наложат още подобни промени: "Ясно е, че няма да може да изиграем някои мачове по програма. Ще актуализираме информацията за нашите привърженици, които имат билети за предстоящите мачове, възможно най-скоро".

Тагове: