на живо

Артур дебютира за "Барса" със страхотен гол. Каталунците биха "Тотнъм" с дузпи

"Барса" направи 2:2 с "шпорите", а юношите им разочароваха след почивката

Артур дебютира за "Барса" със страхотен гол. Каталунците биха "Тотнъм" с дузпи

"Барселона" и "Тотнъм" завършиха 2:2 в мач от International Champions Cup, игран в Пасадина, Калифорния. Това бе първа контрола за каталунците в подготовката им за новия сезон. Те все пак излязоха победител от нея, след като спечелиха изпълнението на дузпи след редовните 90 минути с 5:3.

С най-голям интерес сред феновете на "Барселона" се очакваше представянето на новите попълнения в отбора: Артур, Клемен Ленгле и Малком. Първите двама играха през първото полувреме, а третият след почивката, но най-бляскаво се представи Артур, който вкара красив гол за 2:0 и гарнира играта си със солидно представяне в средата на терена.

Мунир Ел Хадади откри резултата за "Барселона" в 15-та минута след асистенция на Рафиня. Също той асистира и за гола на Артур в 29-а минута. Макар и хората на Валверде да бяха без националите, играли на световното първенство, предимството им над "Тотнъм" бе осезаемо.

След почивката обаче картината се промени. Ернесто Валверде пусна в игра цял отбор юноши като от опитните играчи на терена бяха единствено вратарят Силесен и новото попълнение Малком. "Шпорите" също бяха без голяма част от звездите си, но успяха да изравнят резултата след голове на Хьон Мин Сон и Жорж Кевин Нкуду в рамките на 2 минути между 73-а и 75-а. И при двете попадения имаше отчетлива неразбория в защитата на "Барселона".

До края "Тотнъм" дори можеше да спечели мача, но не успя да вкара трети гол. При последвалите дузпи каталунците вкараха всичките си изпълнения, докато Антъни Георгиу от "Тотнъм" пропусна и победата бе за "Барса".

Вижте как се развиха дузпите!