на живо

Аржентина без Меси се справи със слаба Италия (ВИДЕО)

"Скуадрата" почете Астори, но получи 2 гола

Getty Images

Без Лионел Меси Аржентина се справи с Италия в контролна среща, играна на стадион "Етихад" в Манчестър. Звездата на "Барселона" е контузен и изгледа целия мач от пейката. Нямаше и нужда той да се намесва, тъй като съотборниците му спечелиха лесно с 2:0.

Преди началото на срещата и двата тима отдадоха почит с минута мълчание на починалия капитан на "Фиорентина" Давиде Астори. Всички футболисти от отбора на Италия пък излязоха на терена с фланелки с неговия номер - 13.

Снимка: Getty Images

Още в 6-ата минута Анхел ди Мария тества рефлексите на завърналия се в националния тим Джанлуиджи Буфон. Отаменди и Паредес също бомбардираха стража, но неточно.

Аржентинците владееха топката повече, но и италианците успяха да отправят удари през първата част чрез Пароло и Инсиние. Пропуск през втората част направи и Имобиле.

Евер Банега даде преднина на Аржентина в 75-ата минута, когато след двойно подаване получи на границата на наказателното поле и с удар по земята отбеляза. Десет по-късно при бърза атака Игуаин подаде вляво на Лансини, който със силен изстрел удвои, за да оформи крайния резултат.