на живо

Аржентина изхвърли световния вицешампион Сърбия (СНИМКИ)

Нова сензация на първенството на планетата по баскетбол

fiba.com

17 години след като игра финал на световното първенство в Торонто, Аржентина отново се намесва в голямата баскетболна игра на Мондиала. Този път обаче в Китай.

В полуфинал, в който всички очакваха лесна победа на Сърбия, „гаучосите” триумфираха с 97:87 и вече са в голямата четворка. Там латиноамериканците очакват победителя от двойката САЩ – Франция, които играят утре.

Снимка: fiba.com

Невероятен двубой изигра Луис Скола. На 39 години сякаш той отказва да остарее. Скола, който носи екипа на китайския „Шанхай Шаркс”, се отличи с 20 точки, а високият едва 179 см гард на „Реал” Мадрид Факундо Кмапацо довърши „орлите” с дабъл-дабъл от 18 точки и 12 асистенции.

Снимка: fiba.com

За сърбите единствен, който заслужава добри думи е крилото на „Сакраменто Кингс” в НБА Богдан Богданович, който реализира 21 точки.

Сърбия започна световното в Китай със самочувствието на сребърен медалист от първенството на планетата в Испания през 2014 г. Всички специалисти предричаха, че звездната селекция на легендата Александър Джорджевич ще спори за разпределението на отличията, но вместо това, от утре на „плавите” им предстои битка за местата от пето до осмо.