на живо

Аржентина отнесе Панама, Меси се завърна с хеттрик (ВИДЕО)

Чили записа първи успех в Копа Америка Сентенарио

Аржентина отнесе Панама, Меси се завърна с хеттрик (ВИДЕО)

Лионел Меси се завърна в игра с хеттрик, с който помогна на Аржентина да спечели с 5:0 срещу Панама и да се класира на четвъртфиналите на турнира по футбол "Копа Америка Сентенарио".

Меси, който пропусна първата срещу на тима от група D на надпреварата заради травма на гърба, влезе като резерва в 61-ата минута на мястото на Аугусто Фернандес и само седем минути по-късно се разписа за 2:0.

Преди това Николас Отаменди беше открил за фаворита още в осмата минута с глава след центриране от фаул на Анхел Ди Мария.

Аржентина контролираше мача, но едва след влизането на Меси си осигури победата.
Той направи 3:0 от фаул в 78-ата минута, а в 87-ата минута реализира технично след пас на Маркос Рохо, за да запише четвъртия хеттрик за Аржентина в кариерата си. Той вече има 53 попадения за националния отбор и изостава само на три от лидера Габриел Батистута.

Друга резерва Серхио Агуеро оформи успеха в последната минута след нова асистенция на Рохо от ляво.

Панама игра повече от час с човек по-малко след като Анибал Годой получи втори жълт и червен картон в 31-ата минута. 

Защитаващият титлата си Чили постигна първи успех в надпреварата след 2:1 над Боливия в другата среща от групата.

"Ла Роха" спечели след гол от спорна дузпа в десетата минута на даденото от съдията продължение.

Артуро Видал даде аванс на чилийците в първата атака след почивката, а след малко повече от час резервата Хасмани Кампос изравни от фаул срещу хода на играта.

В последните секунди на допълнителното време американският главен арбитър Джеър Марюфо отсъди изключително спорна дузпа за игра с ръка в пеналта на Луис Гутиерес и Артуро Видал с втория си гол донесе победата на Чили от бялата точка.