на живо

Аржентина взе само точка на Исландия, Меси изпусна дузпа (ГАЛЕРИЯ)

Храбрите "викинги" поднесоха изненада и на Мондиал 2018

По разочароващ начин започна участието на Аржентина на Мондиал 2018. Лео Меси и компания стигнаха само до равенство 1:1 с Исландия в мач от група "D". Звездата на "гаучосите" изпусна дузпа и се превърна в големия грешник за своите.

"Гаучосите" притиснаха съперника в началото на първата част, но трябваше да чакат до 19-ата минута, за да открият резултата. Тогава опит за удар на Маркос Рохо се превърна в подаване към Серхио Агуеро и нападателят на "Манчестър Сити" разстреля Халдорсон.

Само четири минути след това диагонален удар Бярнасон бе избит със сетни усилия от Кабайеро. Отбитата топката попадна в краката на Финбогасон, който я прати във вратата за 1:1.

В 43-ата минута аржентинците имаха претенции за дузпа. Меси навлезе в наказателното поле и опита центриране, което обаче бе блокирано с шпагат от Рагнар Сигурдсон, но топката рикошира от тялото му и срещна ръката. Полският съдия Шимон Марчиняк даде знак играта да продължи.

След подновяването на играта Аржентина продължи да атакува, а Исландия да се отбранява с всички сили. В 64-ата минута южноамериканците получиха право да изпълнят дузпа, след като Меса бе спънат от Магнусон. Капитанът Меси застана зад топката, но ударът му в дясната част на вратата бе спасен от Халдорсон.

Снимка: Reuters

Четвърт час преди края на срещата резервата Кристиан Павон имаше претенции за дузпа, след като бе закачен от Сварасон.

До края на срещата Лионел Меси опита на няколко пъти да затрудни Халдoрсон, но вратарят бе на висота. Така дебютантът на световно първенство Исландия напълно заслужено спечели първа точка.

По-късно днес е вторият мач от група "D" между отборите на Хърватия и Нигерия. Срещата ще се играе на "Калининград Арена".

състави

Тагове:

световно 2018