на живо

Аржентина започна с победа участието си в Копа Америка Сентенарио (ВИДЕО)

"Гаучосите" надвиха Чили с 2:1 в повторение на миналогодишния финал, Меси не игра

Аржентина започна с победа участието си в Копа Америка Сентенарио (ВИДЕО)

Аржентина победи Чили с 2:1 в първия си мач от тазгодишното издание на Копа Америка. "Гаучосите" бяха без звездата си Лео Меси, но друг техен ключов играч реши двубоя.

Ден след като Анхел ди Мария научи, че баба му е починала у дома, той послуша съвета на майка си да остане в отбора, да играе и да бъде пределно концентриран. В мача с Чили звездата на френския шампион Пари Сен Жермен изнесе представяне, с което наистина може да се гордее.

В 51-ата минута той откри резултата след пас на Евер Банега, а 8 минути по-късно върна жеста на Банега, който покачи на 2:0. Аржентинците, които бяха без контузения си капитан Лионел Меси, изглеждаха солидно и не оставиха никакво съмнение за превъзходството си в повторението на миналогодишния финал в този турнир.

След като вкара своето попадение, Ди Мария вдигна фланелката си отдолу се видя друга с надпис: Бабо, липсваш ми наистина много!"

"Много съм щастлив, че вкарах, защото това се случи в труден момент. Голът е за баба им, за моето семейство. Когато научих и когато майка ми ми каза да остана в отбора, се зарекох да отбележа, заяви Ди Мария след мача.

При второто попадение аржентинците имаха и малко късмет, че топката рикошира при удара на Банега и подлъга вратаря Клаудио Браво, а Лео Меси скочи от пейката, за да аплодира паса на Ди Мария.

Хосе Педро Фуенсалида върна едно попадение за чилийците в 3-ата минута на добавеното време.

Мачът не беше изпълнен с твърде много единоборства както миналата година, но пък съдията вдигна пет жълти картона, в това число и на героя на деня Ди Мария.