на живо

Аржентински фенове стрелят по къщата на президента на клуба

Привържениците на третодивизионния "Алмиранте Браун" са бесни на Антонио Ардженто

Привържениците на аржентинския клуб "Алмиранте Браун", бесни от лошите резултати на отбора, които го свлякоха на последното място в трета лига, са стреляли по къщата на президента на отбора през уикенда, обявиха от полицията в Буенос Айрес.

Феновете на отбора атакуваха дома на Антонио Ардженто, както и са запалили една от колите в двора в неделя сутринта, само няколко часа след поражението с 1:2 от Сан Мигел, което е 4-то поредно поражение, оплака се самият президент на клуба.

Този резултат остави "Алмиранте Браун" на последното място в дивизията, на 5 точки от отбора пред тях.

"Поради лошата форма, в която се намира отборът, сме свикнали да ни нападат в социалните мрежи, на някакви по-груби шеги и призиви да си подаваме оставката като ръководство. Но насилието е неприемливо, каквото и да се случва", заяви президентът на клуба Антонио Ардженто.

От полицията в столицата на страната обявиха, че Ардженто е подал официално оплакване, но е отбелязал, че не му се случва за първи път да бъде заплашван. Фенове преди това са потрошили стъклата на дома му.

В последните години насилието в аржентинския футбол се увеличава, като най-често страдат играчи и ръководители, които са атакувани от агитките и удряни.