на живо

Аржентински триумф в Копа Америка, Меси и компания детронираха Бразилия

"Албиселесте" ликува след минимален успех насред "Маракана"

Аржентински триумф в Копа Америка, Меси и компания детронираха Бразилия

След четири загубени финала, три от които с Лионел Меси в състава си, Аржентина спечели Копа Америка! В спора за трофея, насред "Маракана" в Рио де Жанейро, "Албиселесте" се наложи с 1:0 над Бразилия - шампион от предишното издание на турнира.

Победното попадение отбеляза Анхел Ди Мария в 22', възползвайки се от подаване на Родриго Де Пол.

Така Аржентина нанесе на големия си съперник първо поражение на митичния стадион "Маракана" от 1950 г. насам. Двубоят тази нощ се игра пред ограничен брой зрители заради COVID рестрикциите.

Снимка: Getty Images

Купата е първа за Лионел Меси с националната фланелка! Капитанът остави зад гърба си трите загубени финала - през 2007, 2015 и 2016 г.

За Аржентина триумфът слага край на мъчителна 28-годишна суша и е рекорден 14, като страната вече дели върха в това отношение с Уругвай. Същевременно Бразилия пропусна да спечели Копа Америка за десети път и прекъсна серия от 5 крайни успеха като домакин в престижната надпревара.

Снимка: Getty Images

Селекцията на Лионел Скалони спечели своята група след 3 победи и едно равенство. В четвъртфиналите Аржентина елиминира Еквадор с 3:0, преди да отстрани трудно Колумбия след изпълнение на дузпи.

"Селесао" също нямаше проблеми в груповата фаза и продължи напред с 3 успеха и едно равенство. В четвъртфиналите бразилците се справиха с Чили с 1:0, а в полуфиналите победиха минимално и Перу.

Снимка: Getty Images