на живо

Ас на "Рома" под въпрос за мача с ЦСКА

Николо Дзаниоло се завърна в Рим с контузия

Getty Images

"Рома" може посрещне ЦСКА в първия кръг от груповата фаза в Лигата на конференциите без един от основните си играчи. Крилото Николо Дзаниоло се завърна с контузия от мачовете на италианския национален отбор в световните квалификации.

Той получи травмата при нулевото равенство с Швейцария, а заради нея не взе участие в разгрома с 5:0 над Литва, с който "адзурите" удължиха рекордната си серия без поражение на 37 мача.

Снимка: Getty Images

Дзаниоло е с болки в дясното бедро, поставящи под въпрос участието му в шампионатния двубой със "Сасуоло" в неделя (12 септември), както и в този с "армейците" в Лигата на конференциите на 16 септември.

Звездата на "Рома" едва ли ще бъде рискуван, ако не е готов на 100%, тъй като пропусна почти целия предишен сезон, след като скъса кръстни връзки на дясното коляно. Преди това Дзаниоло бе извън терени за дълъг период заради същата тежка контузия, само че на лявото коляно.

Националът премина в "Рома" през лятото на 2018 г., като част от сделката с "Интер" за Раджа Наинголан. Тогава младокът струва на "джалоросите" около 5 млн. евро. С екипа на римските "вълци" 22-годишният Дзаниоло, оценяван на 40 млн. евро от авторитетния Transfermarkt, има 15 гола и 6 асистенции в 72 мача във всички турнири.