на живо

Асен Григоров: Григор спечели битката със себе си (ВИДЕО)

Журналистите Сибина и Асен Григорови за представянето на Димитров в Мелбърн

Reuters

Журналистите Сибина и Асен Григорово гостуваха в предаването "Тази събота" по bTV, където анализираха представянето на най-добрия ни тенисист Григор Димитров през последните няколко седмици и силната му игра на Откритото първенство на Австралия.

"Григор спечели страшна битка, а последната година спечели и битката със себе си. След края на април 2016-а, когато загуби един тежък финал в Истанбул, имаше период, в който бе неуверен и не можеше да победи никого. Започна да се изкачва и този един месец в Австралия бе фантастичен", каза Асен.

"Съвсем спонтанно около 50 човека се събрахме да гледаме мача и въпреки че Димитров загуби, всички станаха и започнаха да пляскат", добави Сибина.

"В този мач нямаше победен. Технически, двубоят се реши в една точка. Страхотна битка между двамата, уникално качествен мач", коментира специалистът Асен Григоров.

Сибина се надява хората да не забравят какво направи Димитров: "Много хора го подкрепяха вчера, надявам се да продължат да го подкрепят и когато губи. За първи път видях такава енергия в българското общество - всичко вчера беше Григор".

Семейство Григорови вярва, че щом водеща новина вече е тенисът на Григор, а не личният му живот, това е добър сигнал.