на живо

"Аталанта" излъга "Ювентус", Сапата отново наказа "бианконерите"

"Бергамаските" с първи шампионатен успех в Торино от 1989 г. насам

Getty Images

"Ювентус" допусна пето поражение от началото на сезона в Серия "А", след като отстъпи с 0:1 като домакин на "Аталанта" в двубой от 14-ия кръг.

"Биаконерите" отново бяха наказани от колумбийския голмайстор на "бергамаските" Дуван Сапата, който отбеляза единственото попадение в 28'. Той се разписа срещу "Ювентус" за 8-и път в 11 срещи със "Старата госпожа" от началото на 2017 г.

Снимка: Getty Images

Успехът е първи за "Аталанта" при гостуване на "Ювентус" от 32 години насам. През октомври 1989 г. тимът от Бергамо спечели с 1:0 благодарение на Клаудио Каниджа. Тазвечершната победа е и втора поредна за "Аталанта" срещу "Ювентус", което се случва за първи път в историята.

С трите точки отборът на Джан Пиеро Гасперини заема четвъртото място с 28 и вече е в серия от 6 срещи без загуба. "Ювентус" е осми с актив от 21 точки.

През седмицата "Аталанта" приема "Венеция", а "Ювентус" гостува на друг новак - "Салернитана".

Снимка: Getty Images

Кръг 14 обаче все още не е свършил! Утре можете да гледате два мача пряко по спортната телевизия на bTV Media Group - RING. От 13:30 ч. ще бъде излъчен двубоят "Удинезе" - "Дженоа", от 16:00 ч. пък Златан Ибрахимович и неговият "Милан" приемат "Сасуоло".