на живо

"Аталанта" на финал за Купата на Италия за втори път в последните 3 години (ВИДЕО)

"Бергамаските" елиминираха "Наполи"

"Аталанта" на финал за Купата на Италия за втори път в последните 3 години (ВИДЕО)

"Аталанта" се класира за финала в турнира за Купата на Италия, след като победи с 3:1 "Наполи" у дома в реванша между двата тима. Така, след нулевото равенство на "Стадио Диего Армандо Марадона" преди седмица, на 19 май тимът на Джан Пиеро Гасперини ще спори за трофея с "Ювентус", който отстрани "Интер" с общ резултат 2:1 в другия полуфинален сблъсък.

"Богинята" е на финал за втори път в последните три сезона и пети в своята история. През 2019 г. "бергамаските" загубиха с 0:2 от "Лацио" - един от трите случая, в които "Аталанта" се задоволи със сребърните медали. Единственият триумф на "бергамаските" с Купата на Италия е през далечната 1963 г., когато побеждават "Торино" с 3:0.

Снимка: Getty Images

Тази вечер, на "Атлети Адзури Д'Италия", "Аталанта" поведе още в 10' с попадение на Дуван Сапата, а само 6 минути по-късно Матео Песина удвои аванса на домакините.

"Партенопеите" върнаха един гол чрез Ирвинг Лосано в 53', но в 78', с второто си попадение в мача, Песина сложи точка на спора, оформяйки крайното 3:1 за "Аталанта".