на живо

"Аталанта" се развихри срещу "Емполи" и гледа уверено към "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

"Бергамаските" отново бяха впечатляващи в шампионатно гостуване

"Аталанта" се развихри срещу "Емполи" и гледа уверено към "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

"Аталанта" спечели с 4:1 гостуването си на "Емполи" от осмия кръг на Серия "А". Макар и без контузени основни играчи, като Песина, Джимсити, Госенс и Хатебур, "черно-сините" от Бергамо създадоха редица чисти голови положения, пропуснаха дузпа, и напълно заслужено регистрираха четвърти успех от началото на шампионата.

Той ще повиши навреме самочувствието на момчетата на Джан Пиеро Гасперини преди следващия мач на тима - гостуване на "Олд Трафорд" срещу "Манчестър Юнайтед" в Шампионска лига. Двубоя ще може да гледате пряко в ефира на bTV Action в сряда вечер от 22:00 ч.

Снимка: Getty Images

Под топлите есенни слънчеви лъчи в Тоскана, гостите от Бергамо поведоха с два гола още до 29-ата минута. В 11-ата Йосип Иличич завърши перфектна комбинация между него и Марио Пашалич, но второто попадение на словенеца бе далеч по-красиво. Той се разписа с великолепен техничен шут от границата на наказателното поле, завъртайки топката с левия крак в далечния ъгъл на вратата.

Иличич е единственият чужденец, отбелязал поне едно попадение във всеки сезон на Серия "А" от 2010/11 насам. За трети път в своята кариера той реализира две попадения при гостуване на "Емполи", след като го стори с екипа на "Фиорентина" през 2015 и 2016 г.

"Емполи" намали изоставането си в 30-ата минута. В своя мач номер 100 в италианския елит Федерико Ди Франческо се разписа с перфектен диагонален удар по тревата от около 12-13 метра. Това бе десето попадение в кариерата на нападателя в калчото, както и за "адзурите" от старта на първенството.

Техните амбиции за положителна развръзка обаче бяха ликвидирани веднага след почивката. Още в 49-ата минута централният защитник Матия Вити си отбеляза автогол и "Аталанта" възстанови преднината си от две попадения.

Снимка: Getty Images

Иличич пропусна да я увеличи допълнително и да оформи хеттрик, стреляйки над вратата от дузпа в 67-ата минута. Впоследствие пропуск пред вратата на домакините направи Руслан Малиновски, както и Дуван Сапата, но колумбийският нападател се реваншира в 89-ата минута. Пашалич асистира за втори път в срещата, а Сапата отбеляза своя гол номер 100 в Серия "А".

"Аталанта" вече няма загуба в 10 поредни гостувания на шампионатно ниво, докато "Емполи" загуби за четвърти път в пет двубоя на ст. "Кастелани" от началото на първенството, както и за четвърти път в десет домакинства от съперничеството с "Богинята" (3 победи). Отборът на Гасперини събра 14 точки и се изкачи до шестото място в класирането. "Емполи" остава с девет точки в средата на таблицата.

Снимка: Getty Images