на живо

"Атлетик" Билбао си отмъсти и изхвърли "Реал" Мадрид от Купата на краля

Сладка победа

Reuters

"Атлетик" Билбао е последният полуфиналист в турнира за Купата на краля. Баските победиха "Реал" Мадрид с 1:0 и по този начин си отмъстиха за загубата от "белите" във финала за Суперкупата на Испания през януари.

Единственият гол падна в последната минута на редовното време, а в герой за "Атлетик" се превърна резервата Алекс Беренгер.

През по-голямата част от първото полувреме гостите бяха приели играта в своето наказателно поле, а най-чистата голова възможност се откри пред капитана на домакините Икер Муняин.

Снимка: Reuters

През второто полувреме баските продължиха да създават опасни положения пред вратата на Куртоа. Усилията на играчите на Марселино се увенчаха с успех в 89-ата минута, когато Беренгер се разписа с удар от наказателното поле. "Реал" веднага получи шанс да изравни, но Иско пропусна.

По-рано днес "Бетис" се присъедини към "Валенсия" и "Райо Валекано" на 1/2-финалите. Отборът на Мануел Пелегрини се разправи с "Реал Сосиедад" и го разгроми на собствения му стадион с 4:0. Две попадения вкара водещият реализатор на тима Хуанми.