на живо

"Лестър" в търсене на първи успех срещу "Атлетико"

"Атлетико" Мадрид - "Лестър" пряко по RING от 21:00 ч.

Getty Images

"Атлетико" Мадрид е устремен към нов полуфинал в Шампионската лига. За тази цел обаче възпитаниците на Диего Симеоне ще трябва да се справят с преродения "Лестър" на Крейг Шекспир. Първият четвъртфинал между двата отбора е тази вечер от 21:00 ч., пряко по RING.

След уволнението на Клаудио Раниери "лисиците" изглеждат като различен отбор. На осминафиналите в най-престижния клубен турнир те елиминираха "Севиля" и са готови да изненадат и "дюшекчиите".

"Атлетико" спечели и двете предишни срещи срещу този съперник. Мадридчани са пълен господар на "Висенте Калдерон", като не са допускали гол в осем последователни домакинсва в елиминационната фаза.

Снимка: Getty Images

"Не смятам, че някой отбор ще спечели с разлика. Двата тима са качествени. Мисля, че всичко ще се реши на техния стадион", сподели Симеоне преди мача.

"Има вечери, в които се наслаждаваш, че имаш такава работа. За такива вечери живееш. Когато стъпих на стадиона, почувствах леки тръпки. Ще покажем уважение към "Атлетико", но идваме и с намерението да докажем, че заслужаваме да сме тук", заяви Крейг Шекспир.

Наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне няма да може да разчита на контузения Кевин Гамейро, а мениджърът на "Лестър" ще трябва да се справя без капитана Уес Морган.