на живо

"Атлетико" е шампион! Луис Суарес подпечата триумфа

"Дюшекчиите" са на върха в Испания за 11-и път

"Атлетико" Мадрид е новият шампион на Испания! "Дюшекчиите" трепериха до последно, но все пак успяха да вдигнат титлата за 11-и път в историята и първи от сезон 2013/2014 насам.

Тимът на Диего Симеоне остана на върха в Ла Лига, след като спечели трудно с 2:1 като гост на "Валядолид" в последния кръг. На "Естадио Хосе Сория" "рохибланкос" губеха с 0:1 на почивката заради попадение на Оскар Плано в 18', обаче осъществиха обрат през втората част. Първо Анхел Кореа изравни в 57', а после Луис Суарес донесе безценните три точки с гол в 67' - 21-ви за него от началото на сезона.

Снимка: Getty Images

В друг двубой от кръга градският съперник "Реал" Мадрид също направи обрат от 0:1 на почивката. Кралският клуб победи с 2:1 "Виляреал" у дома, което се оказа недостатъчно. На "Алфредо ди Стефано" гостите поведоха в 20' чрез 18-годишния Йереми Пино, но "Реал" взе своето в края с попадения на Карим Бензема в 87' и Лука Модрич във втората минута от добавеното време.

Снимка: Getty Images

Така "Атлетико" окупира върха с 86 точки, пред "Реал" с 84, а топ 4 допълват "Барселона" със 79 и "Севиля" със 74. "Виляреал" завърши на седмата позиция и ще играе в новия турнир на УЕФА - Лига на конференциите.

На дъното елитния си статут загубиха "Ейбар", "Валядолид" и "Уеска", а на техните места в Примера дивисион през следващия сезон ще играят "Еспаньол", "Майорка" и един измежду "Леганес", "Алмерия", "Жирона", "Спортинг" Хихон и "Райо Валекано".