на живо

"Атлетико" Мадрид излиза за чудо срещу "Барселона" (ВИДЕО)

Треньорът на "дюшекчиите" си постави една цел - класиране на финала

"Атлетико" Мадрид излиза за чудо срещу "Барселона" (ВИДЕО)


"Атлетико" Мадрид трябва да наруши 33-годишна традиция
, за да се класира за финала за Купата на Краля. "Дюшекчиите" загубиха с 1:2 първия полуфинален мач срещу "Барселона", а реваншът е тази вечер от 22 часа по bTV Action.

Каталунците не са губили елиминационен сблъсък след преднина от първата среща от 1984-а година насам.

За последно преди 4 години "Барселона" се издъни на своя "Камп Ноу" в полуфинал реванш срещу "Реал" Мадрид, след 1:1 в столицата. Сега обаче ситуацията е малко по-различна и каталунците излизат като абсолютен фаворит срещу "Атлетико" след победата с 2:1 на "Висенте Калдерон".

Един от голмайсторите в първата среща - Луис Суарес, получи почивка в шампионатния двубой срещу "Атлетик" през уикенда, а Лео Меси игра до 64-ата минута. В състава на Луис Енрике за реванша тази вечер се завръщат Андрес Иниеста и Серхио Бускетс, но Неймар ще отсъства заради наказание.

„Атлетико ще трябва да рискува повече и това може да ни създаде проблеми. Нямам страх от този мач,а по-скоро логично притеснения с оглед на съперника. Ще страдаме тази вечер и е нелепо да смятам,че ще бъде лесно", заяви наставникът на домакините Луис Енрике.

Добрата новина за треньорът на гостите Диего Симеоне преди гостуването на "Камп Ноу" е липсата на кадрови проблеми и победата срещу Леганес през уикенда, която прекъсна негативната серия от пет мача без успех.

„Срещаме отбор,който е много силен като домакин,което прави задачата ни още по-сложна. Те са може би най-добриият тим в света в момента. Единственият резултат,който ще ме удовлетвори тази вечер е класиране за финала", каза Симеоне.

"Барселона" е една от любимите жертви на нападателя на "Атлетико" Фернандо Торес, който има цели 11 гола срещу този съперник.