на живо

"Атлетико" Мадрид измъкна трите точки от наивен "Байер" Леверкузен (ВИДЕО)

Алваро Мората герой за домакините на "Метрополитано"

"Атлетико" Мадрид измъкна трите точки от наивен "Байер" Леверкузен (ВИДЕО)

"Атлетико" Мадрид постигна втора победа в първите си три мача от група 4 на Шампионска лига. Тимът на Диего Симеоне не впечатли с показаното на терена, но надигра с 1:0 гостуващия "Байер" Леверкузен. Това е едва трети успех за "червено-белите" в последните им девет мача от всички турнири, както и осми случай в първите 12 мача от сезона, в който те не допускат попадение във вратата си.

Домакините рядко организираха смислени атаки, не създадоха нито едно чисто голово положение и завършиха срещата с едва два точни удара във вратата на "аспирините". Един от тях обаче се превърна в победно попадение. Алваро Мората замени капитана Коке в 70-ата минута и само осем по-късно се разписа за втори път през сезона и за първи от 18 август насам. Испанският нападател засече с глава центриране на левия бек Ренан, като "Атлетико" се възползва от наивна позиционна грешка в защитата на германския съперник, който до този момент се справяше доста стойностно в срещата.

Снимка: Getty Images

Мората се превърна в първия футболист в историята на Шампионска лига/КЕШ, който вкарва гол в надпреварата с екипите, както на "Реал" Мадрид, така и на градския съперник "Атлетико". Испанецът вече има попадения в турнира за четири различни клуба, ставайки 12-ият футболист с подобно постижение.

"Червено-белите" продължават да бъдат безупречни при домакинства на германски отбори от края на 90-те години насам, печелейки за осми път в десет подобни двубоя. А още по-впечатляващо е, че в последните шест от тях "Атлетико" не е допуснал нито едно попадение. Мадридският тим събра актив от 7 точки в класирането на група 4 и ще пътува със спокойствие за ответния двубой в Германия след две седмици.

Снимка: Getty Images

"Аспирините" загубиха за 13-и път в общо 19 гостувания на испански отбори в историята си, както и за трети път в последните си 4 срещи от всички турнири, като при всяко от пораженията тимът на Петер Бос не съумява да отбележи гол. За първи път от 17 години насам "Байер" е в серия от три поредни загуби в Шампионска лига и с нулев точков актив няма повод да мисли за продължаване в следващата фаза. 

Снимка: Getty Images

Тагове: