на живо

„Атлетико“ Мадрид се върна на победния път в мач с 6 гола и 2 червени картона

Футболистите на Диего Симеоне заличиха разочарованието от загубата в предния кръг срещу „Севиля“

„Атлетико“ Мадрид победи гостуващия „Малага“ с 4:2 и се върна в челото на класирането в Примера. По два гола за домакините отбелязаха Яник Ферейра-Караско и Кевин Гамейро, докато за гостите точни бяха Сандро Рамирес и Игнасио Камачо.

Двата тима завършиха срещата с по 10 души, след като Стефан Савич и Чори Кастро бяха изгонени.

Двубоят на „Висенте Калдерон“ в Мадрид очаквано започна с по-добра игра от страна на „Атлетико“. Домакините поведоха в резултата още в 7-ата минута, когато след хубава комбинация намиращият се в супер форма Яник Ферейра-Караско прати топката в десния ъгъл на вратаря за 1:0. Натискът на „червено-белите“ продължи и след няколко добри ситуации се стигна до 24-ата минута, когато Кевин Гамейро се оказа най-съобразителен и направи резултата 2:0.

Все пак тимът на „Малага“ се отърси от лошото начало и върна гол в 31-ата минута. Точен бе Сандро Рамирес от пряк свободен удар.

В края на първата част се стигна до ново попадение за „Атлетико“. Антоан Гризман напредна добре и намери съотборника си от френския национален отбор Кевин Гамейро, за който бе лесно да отбележи своя втори гол в срещата.

Втората част не започна особено добре за „дюшекчиите“. Те останаха в намален състав, след като Стефан Савич получи втори жълт и съответно червен картон в 60-ата минута. Само 4 минути по-късно „Малага“ върна интригата в мача. Игнасио Камачо засече центриране от корнер и намали на 3:2, след силен удар с глава, оказал се неспасяем за Облак.

Въпреки това „Атлетико“ не спря да атакува и в 86-ата минута Караско оформи крайното 4:2 след мощен удар в левия ъгъл на вратата, пазена от Камени. Само минута по-късно пък Чори Кастро от състава на гостите бе отстранен и така двата тима завършиха срещата с равен брой футболисти.

С днешния си успех отборът на „Атлетико“ се върна временно на второто място, преди мача на шампионите от „Барселона“ по-късно тази вечер. „Малага“ пък остава 11-ти..