на живо

"Атлетико" Мадрид спря победната серия на "Барселона"

Двата тима завършиха 1:1 в среща от Примера дивисион

Getty Images

"Барселона" загуби първи точки през сезона в испанското първенство по футбол, след като завърши наравно 1:1 като гост на "Атлетико" Мадрид в мач от осмия кръг на Ла Лига. Каталунците продължават да водят в класирането, но "Реал" Мадрид съкрати преднината им на пет точки, след като европейските клубни шампиони победиха с 2:1 "Хетафе" като гости.

"Атлетико" беше само на няколко минути от това да прекъсне 7-годишна серия от мачове срещу "Барселона" без победа, но в 82-та минута Серхи Роберто центрира на далечна греда и Луис Суарес засече топката в мрежата за крайното 1:1. С това каталунците продължиха серията си без загуба срещу "Атлетико" в първенството на 15 поредни мача.

Отбраната и халфовете на "Атлетико" свършиха перфектна работа срещу Лионел Меси и успяха да укротят аржентинския нападател, който има 14 гола в 12 мача през сезона. Най-доброто положение за него беше пряксвободен удар през второто полувреме, когато удари греда и не успя да вкара 28-ия си гол от общо 35 двубоя срещу столичаните, които поведоха през първата част. Автор на гола в 21-та минута беше Саул Нигес, който получи топката пред наказателното поле от Яник Ферейра-Караско и я прати в мрежата на гостите.