на живо

Атлетико (Мадрид) в опит да пребори холандската прокоба, Манчестър Сити ще брани честта на Англия (ВИДЕО)

Тази вечер от 21:00 часа каналите на bTV Media Group ще излъчат и двата мача от Шампионска лига

Атлетико (Мадрид) в опит да пребори холандската прокоба, Манчестър Сити ще брани честта на Англия (ВИДЕО)

Довечера в каналите на bTV Media Group предстои нова порция футбол с марка "Шампионска лига" - реваншите от 1/8-финалната фаза на турнира. 

По RING може да проследите срещата Манчестър Сити - Динамо Киев, а bTV Action ще излъчи мача Атлетико (Мадрид) - ПСВ (Айндховен).

Снимка: Getty Images

Манчестър Сити - Динамо (Киев) 

Манчестър Сити има комфортен аванс от първата среща. Възпитаниците на Мануел Пелегрини надделяха с 3:1 в Украйна и сега Динамо е изправен пред тежка задача.

"Гражданите" най-вероятно ще са последният оцелял представител на Англия в Шампионска лига на 1/4-финалите. Те ще преследват нова победа, която би повишила еврокоефициента на тимовете от Острова. Това би бил първи четвъртфинал за Манчестър Сити в най-престижния клубен турнир.

В състава на англичаните се завръща Яя Туре. Кот д'ивоарецът пропусна нулевото равенство на тима си с Норич през уикенда, но от вчера тренира на пълни обороти и ще бъде на разположение на наставника Мануел Пелегрини.

Снимка: Getty Images

Двубоят със сигурност пропускат Фабиан Делф, Кевин де Бройне и Самир Насри, които са в лазарета от дълго време.

Динамо (Киев) ще разчита много на звездата си Андрий Ярмоленко в опит да осъществи паметен обрат. Крилото на "бяло-сините" има гол във всеки един от мачовете на украинския гранд през март. 

Радослав Петрович и Жуниор Мораеш обаче няма да са на разположение на старши треньора Серхий Ребров. 

Снимка: Getty Images

Атлетико (Мадрид) - ПСВ (Айндховен)

В първата среща ПСВ игра с 10 души повече от 20 минути, но успя да удържи на натиска на Атлетико и стигна до нулево реми. 

Мадридчани ще се опитат за пръв път в своята история да отстранят представител на „Ниската земя“ в тази фаза на турнира.

Испанският гранд не е успявал в предишните си два опита – срещу Аякс през 1996/97 и 1970/71, а освен това няма и победа в Холандия в директните елиминации на най-престижния клубен турнир в света.

Възпитаниците на Диего Симеоне отбелязаха 9 гола в последните си 3 шампионатни двубоя и ще се опитат да пренесат формата си от Примера дивисион на европейската сцена.

Снимка: Getty Images

Ключът към успеха за Атлетико може да се окаже Антоан Гризман, който се е разписвал по веднъж във всеки един от последните 4 мача на "дюшекчиите".

Довечера в състава на мадридчани се завръща Яник Ферейра-Караско. ПСВ пък отново ще може да разчита на голмайстора си Люк де Йонг, който се завръща след наказание. Гастон Переро обаче няма да играе, тъй като бе изгонен в първата среща между двата тима.

Двата двубоя са с начален час 21:45, а студиото преди тях започва в 21:00 часа.