на живо

"Атлетико" нанесе първо поражение на "Севиля"

"Дюшекчиите" спечелиха с 2:0

Getty Images

"Атлетико" Мадрид победи гостуващия "Севиля" с 2:0 в мач от шестия кръг на испанското футболно първенство, нанасяйки първо поражение на съперника през сезона.

С успеха столичани събраха 14 точки и изместиха с точка андалусийци от второто място. Лидер е "Барселона" с пълен актив от 15 точки.

Гостите първи стигнаха до възможност да открият резултата на "Уанда Метрополитано". В 12-ата минута Пабло Сарабия шутира по тревата от дистанция, топката се отклони от крака на Стефан Савич, след което се отби от страничната греда на вратата на Ян Облак.

Шест минути по-късно и "Атлетико" беше близо до попадение, но Филипе Луиш нацели напречната греда.

Възпитаниците на Диего Симеоне стигнаха до успеха с два гола след почивката. Още в първата атака през второто полувреме Яник Ферейра Караско се възползва от колеблива изява на Стивън Нзонзи пред наказателното поле, отне му топката и излезе в чиста позиция, след което премина покрай вратаря Серхио Рико и стреля в опразнената мрежа.

В 70-ата минута Антоан Гризман реши всичко. Френският нападател получи пас от Фелипе Луиш и с удар по диагонала преодоля за втори път Рико.