на живо

Атлетико пак излъга Реал и взе преднина за Купата, Торес се завърна

"Червено-белите" спечелиха първия мач от 1/8 финалите с 2:0

Атлетико Мадрид победи Реал Мадрид с 2:0 в първа среща от осминафиналния сблъсък между двата тима от турнира за Купата на Краля. Двубоят на стадион "Висенте Калдерон" бе изпълнен с традиционните за това голямо съперничество нервни ситуации и претенции към главния съдия Клос Гомес. Все пак домакините си осигуриха добра преднина, надигравайки "кралския клуб", който е носител на трофея, за трети пореден път от началото на сезона, след успехите в реванша за Суперкупата (1:0) и Ла Лига (2:1).

Фернандо Торес направи повторен дебют с екипа на "атлети" след преминаването си под наем от Милан преди броени дни. Нападателят започна като титуляр и бе заменен в 59-ата минута.

Снимка: БГНЕС

Само минута по-рано домакините поведоха в резултата, след като Раул Гарсия бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Серхио Рамос именно срещу голмайстора. Ударът на Гарсия бе първият в очертанията на вратата за Атлетико.

Треньорът на гостите Карло Анчелоти бе принуден да пусне в игра суперзвездата Кристиано Роналдо, но появата му в 63-ата минута не промени безличната игра на "белите", най-чистото положение за които пропусна Гарет Бейл още в началото на втората част. През първата гол на уелсеца бе отменен поради засада.

Снимка: БГНЕС

В 76-та минута дойде ред и на един от специалитетите на Атлетико под ръководството на Диего Симеоне - гол от ъглов удар. Хосе Мария Хименес засече с глава центрирането на Габи, отбелязвайки втория си гол за сезона.

Реваншът на "Сантяго Бернабеу" е след седмица, на 15 януари. На четвъртфинал победителят от двойката ще срещне Барселона или Елче, които играят тази вечер. В неделя за Атлетико предстои друг важен двубой - гостуване на "каталунците" в Примера Дивисион.

Атлетико Мадрид 2:0 Реал Мадрид

58', 1:0, Раул Гарсия (д)

76', 2:0, Хосе Мария Хименес

В други мачове от сряда вечер:

Вияреал 1:0 Реал Сосиедад

Валенсия 2:1 Еспаньол

Алмерия 1:1 Хетафе