на живо

"Атлетико" попари мечтите на "Арсенал" и е на финал в Лига Европа

Диего Коста вкара ценното попадение за "дюшекчиите"

Getty Images

"Атлетико" Мадрид е на финал в Лига Европа. Воденият от Диего Симеоне тим победи "Арсенал" с 1:0 в реванша на "Уанда Метрополитано" и така с общ резултат 2:1 се класира за мача за трофея.

На финала на 16 май в Лион "дюшекчиите" ще се изправят срещу отбора на "Олимпик" Марсилия, който елиминира след продължения "Залцбург".

Това бе мач №250 за Арсен Венгер и последен за него начело на "артилеристите" в евротурнирите. 

Отборът на "Атлетико" бе по-активният в началото на мача и още в 6-ата минута Диего Коста стреля опасно от малък ъгъл, но топката мина над вратата. 

След няколко пропилени шанса от Антоан Гризман, все пак в добавеното време на първата част "дюшекчиите" поведоха с 1:0. Френският национал изведе по чудесен начин Диего Коста, който прехвърли Давид Оспина за 1:0.

През второто полувреме интересни ситуации не липсваха и пред двете врати, а Месут Йозил пропусна да изравни, след като топката му бе избита в последния момент.

В 67-ата минута домакините бяха близо до втори гол. Голмайсторът Коста комбинира с Гризман, но защитник на "артилеристите" се намеси с шпагат и топката попадна в ръцете на Осписа.

В 71-ата минута влезлият като резерва Хенрих Мхитарян накара феновете на домакините да притаят дъх, след като ударът му мина на сантиметри над напречната греда.

В 83-ата минута в игра се появи Фернандо Торес, за когото това бе последен домакински мач в евротурнирите с екипа на "Атлетико". Местният любимец бе близо и до гол, но стражът на "Арсенал" спаси силния му удар в края на мача.