на живо

"Атлетико" привика Гризман на тренировка, заради претенции на "Барса"

Каталунците поискали да забавят плащането на трансферната сума

Reuters

Трансферната сага около Антоан Гризман се заплита! След като нападателят обяви, че ще напусне "Атлетико" Мадрид - клуба, в който се подвизаваше от 2014 г. насам, а от "Барселона" официално заявиха, че са започнали преговори за привличането му, "дюшекчиите" решиха да го извикат... на тренировка.

В официално становище, публикувано на сайта на "Атлетико" Мадрид, се казва, че играчът трябва да се яви на старта на предсезонната подготовка. Причината е претенция на евентуалния му нов клуб. Каталунците са поискали намаляване на трансферната цена на световния шампион с Франция - от 200 млн. евро на 120 млн. евро. Освен това клубът от Барселона иска да изплати сумата на по-късен етап. 

Това обаче не се е понравило на ръководството на "Атлетико", от където тълкуват действията като неуважение към феновете. Така че те очакват Гризман на първа тренировка в неделя (7 юли). Всъщност нападателят все още има договор с "червено-белите". Той изтича през 2023 г.

Ето какво се казва в официалното изявление на "Атлетико":

"На 14 май Антоан Гризман информира Мигел Анхел Хил, Диего Пабло Симеоне и Андреа Берта за решението си да напусне клуба в края на сезона. В следващите няколко дни след тази среща "Атлетико" научи, че "Барселона" и играчът са постигнали споразумение още през март - по-точно в дните след реванша от сблъсъците ни с "Ювентус" в Шампионската лига - като двете страни са преговаряли и са уточнявали детайлите още от средата на февруари.

Във връзка с изказването на президента на "Барселона" Бартомеу искаме да уточним, че е истина това, че вчера, по желанието на каталунския клуб, се проведе среща между Михел Анхел Хил и изпълнителния директор на "Барселона" Оскар Грау. На нея г-н Грау изрази желание, трансферната сума, която беше намалена от 200 млн. евро на 120 млн. евро, да бъде заплатена, но на по-късен етап.

Разбира се, отговорът на "Атлетико" беше отрицателен, тъй като смятаме, че "Барселона" и футболистът проявиха неуважение към клуба и всички негови привърженици.

В тази връзка клубът поиска от самия играч, сестра му, като негов агент и неговия адвокат, в качеството си на футболист на "Атлетико", да се яви в неделя на базата за старта на предсезонната подготовка заедно с останалите си съотборници.

С тази декларация от "Атлетико" искаме да изразим ясното нашето неодобрение към поведението и на двете страни - особено на "Барселона" - за това, че подтиква играч към прекратяване на договора си с "Атлетико" в етап от сезона, в който тимът е ангажиран с участие в Шампионската лига, както и води борба с "Барселона" за титлата в първенството. Това е нещо, за което смятаме, че е в нарушение на правилата за водене на преговори. Това нанася огромни щети на клуба ни и милионите наши фенове"