на живо

Атлетико уволни вратарка, празнувала с Реал

Сара Езкеро пренебрегнала инструкциите на бившия си клуб

Феновете на Реал (Мадрид) си спретнаха грандиозни празненства по случай спечелването на 11-та титла в Шампионската лига. Хиляди подкрепяха тима по време на драматичния финал на „Сан Сиро” в Милано, а след това посрещнаха купата в Испания и чуха музикалния поздрав на Роналдо на „Сантиаго Бернабеу”. Настроението сред привъжениците очаквано беше приповдигнато, с изключение на това на Сара Езкеро.

Фенката на „белите” присъства на честванията на тима и дори се снима по време на празника, само че това ѝ коства работата. Причината е ясна. Сара е вратар на женския отбор на... Атлетико (Мадрид). Именно градския си съперник Реал победи на финала на турнира след изпълнение на дузпи.

Футболистката на „дюшекчиите” изтри всичките си профили в социалните мрежи заради непрекъснатите обиди от фенове на Атлетико, след като снимката ѝ с шал на Реал по време на празненствата се появи в интернет.

Снимка: marca.com

Привържениците изразиха позиция, че е обидно да виждат състезатели на клуба да се радват на успеха на тим, победил техния.

Това доведе до още по-голямо наказание за Сара. Освен профилите в социалните мрежи, тя загуби и работата си. Вратарката беше освободена заради неспазване на дисциплината на клуба.

Седмица преди финала, играчите от всички отбори на Атлетико са били прилежно инструктирани да внимават как показват емоциите си след финала, независимо от резултатите.

Очевидно Сара не е обърнала внимание на думите на своите шефове, но въпреки това удовлетворение ѝ носи, че любимият ѝ тим отново триумфира в Европа.