на живо

Аутсайдерите, които дебнат своя звезден миг

Гледайте два мача от осминафиналите на Шампионската лига в каналите на bTV Media Group

Reuters

Шампионската лига се завърна с напрегнати дербита и нови покорени върхове от Арлинг Холанд. Днес (19 февруари) е време да обърнем поглед към смятаните за аутсайдери тимове. 

Като един от най-оспорваните турнири във футболния свят, и Шампионската лига е доказала, че във фазата на елиминациите няма слаби тимове, а считаните за такива просто изчакват търпеливо звездния си миг. За това трябва внимателно да следим мачовете в каналите на bTV Media Group! Кой знае - някой от четирите отбора, играещи днес, може да се окаже финалист.

"Тотнъм" - "Лайпциг", пряко по bTV Action от 21:30 ч.

"Шпорите" усетиха какво е да играеш в сблъсъка за трофея през миналия сезон. Е, тогава лондончани бяха надиграни от "Ливърпул", но желанието отново да изпитат емоциите със сигурност ги блазни.

Месеци след финала в Мадрид, в "Тотнъм" всичко е различно. В клуба вече не работи онзи симпатичен и хрисим мениджър Маурисио Почетино. Шефовете привикаха тежката артилерия! Жозе Моуриньо е устремен към трети триумф в Шампионската лига (през 2004 г. спечели турнира начело на "Порто", а през 2010 г. - като треньор на "Интер"). 

Снимка: Getty Images

"Тотнъм" изглежда прероден при Специалния. Видимо е и в битките, които играчите водят на терена. За жалост именно такива остри единоборства извадиха от строя голмайстора на тима Хари Кейн, както и Хюн-Мин Сон. Моу ще трябва да се справя с тежката ситуация, а срещу този съперник не може да си позволи да отпусне юздите.

"Лайпциг" води люта битка и у дома, като изостава само на точка от лидера в Бундеслигата "Байерн" Мюнхен. Но със сигурност футболистите на Юлиян Нагелсман разчитат и на еуфорията. Все пак за тях това е първи осминафинал в Шампионската лига. А треньорът им, наричан често Малкия Моуриньо, ще се потруди да надхитри оригинала на негова територия!

Снимка: Getty Images

"Аталанта" - "Валенсия", пряко по RING от 21:30 ч.

Италиано-испанските сблъсъци не са за подценяване! Темперамент, техника и хъс до небето - това ни чака във втория мач от вечерта. 

В "Аталанта" не се шегуват! За абсолютен дебютант в Шампионската лига, тимът показва солидна игра, въпреки трите тежки поражения в началото на груповата фаза.

Снимка: Getty Images

На този фон "Валенсия" е направо ветеран. И ще разчита на този опит! За "прилепите" доброто представяне в турнира е от голямо значение, тъй като в Примера дивисион седмата позиция изобщо не задоволява претенциозните им фенове. 

Гледайте двата мача от осминафиналите в Шампионската лига пряко в каналите на bTV Media Group от 21:30 ч. днес (19 февруари).