на живо

Аврам Грант или Делио Роси сменя Митов на "Герена" до края на седмицата?

Израелецът пристигна у нас за преговори със Спас Русев

Getty Images

"Левски" победи "Витоша" Бистрица с 2:0, но успехът по никакъв начин не осигурява безоблачно бъдеще начело на клуба на треньора Николай Митов. Той заяви, че ръководството на тима го е уверило, че ще продължи работата си със "сините".

"Каквото зависи от мен, го правя. Ако има нещо да се прави, ръководството да каже. С тези писания не печели отборът. Всичко е в ръцете на ръководството. Нищо не мога да коментирам", категоричен е Митов.

За негови заместници са спрягани специалисти от чужбина - Аврам Грант и Делио Роси. Израелецът дори вече е в България за да се запознае с условията по евентуален договор.

Грант има опит в английското първенство, като е водил тимовете на "Челси", "Портсмут" и "Уест Хем". Той е четирикратен шампион на Израел, а със "сините" от Лондон игра финал на Шампионската лига през 2008 г. Очаква се преговорите с него да се водят лично от собственика на "Левски" Спас Русев днес в столицата.

Другият кандидат за главното място на треньорската скамейка на стадион "Георги Аспарухов" идва от Италия. Делио Роси е сменил над 15 клуба в своята кариера като наставник. Най-големият му успех идва през 2009 г., когато печели Купата на Италия с "Лацио". През 2011 пък губи финала в същата надпревара начело на "Палермо". Очаква се Русев да лети до Италия утре (1 август), за да води преговори и с него.

От "Георги Аспарухов" отричат официално всички появили се в медиите спекулации. 

Николай Митов пое "Левски" през март, непосредствено преди дербито с ЦСКА от първенството. Той започна с мечтана от феновете победа над "червените", но след това "сините" записаха повече загуби под негово ръководство.

През изминалия сезон тимът остана на второ място в класирането на 16 точки от "Лудогорец". "Сините" се класираха за европейските турнири, но отпаднаха във втория предварителен кръг на Лига Европа от "Хайдук" Сплит, а феновете многократно изразиха недоволството си от Митов.