на живо

Автогол и дузпа класираха "Рома" за 1/16-финалите в Лига Европа

"Римските вълци" отново победиха "Клуж" в групата на ЦСКА

Getty Images

Тимът на "Рома" се класира за 1/16-финалите в Лига Европа, след като записа нов успех срещу "Клуж". "Вълците" спечелиха с 2:0 при гостуването си в Румъния в среща от четвъртия кръг на група 1, в която е и родният вицешампион ЦСКА.

Така "Рома" не допусна гол в трети пореден мач в евротурнирите - нещо, което "джалоросите" не бяха правили от месец март 2007 г. насам.

Снимка: Getty Images

На ст. "Д-р Константин Радулеску" и двата отбора пропиляха по една добра ситуация преди почивката. В 26' Габриел Дебелюх, който водеше атаката на домакините, стреля с глава покрай вратата, а в 32' "Рома" отговори с удар на Борха Майорал, спасен от стража Кристиан Балгардеан.

На полувремето в игра за "Рома" се появи Жордан Верету. Именно след неговото центриране от пряк свободен удар Дебелюх не се ориентира, посегна и прати топката в мрежата на "Клуж" - 1:0 за гостите.

Снимка: Getty Images

В 65' "Рома" оформи крайния резултат с гол от дузпа на Верету. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на вратаря Балгардеан срещу влезлия като резерва Хенрих Мхитарян.

Така "Рома" оглавява група 1 с актив от 10 точки, пред "Йънг Бойс" със 7, "Клуж" с 4 и ЦСКА на последното място с 1 точка.

В следващия кръг - на 3 декември, "Рома" приема "Йънг Бойс", а "Клуж" е домакин на ЦСКА.