на живо

Азар е готов да се завърне в "Челси"

След кошмарния сезон с екипа на "Реал" Мадрид

Еден Азар е готов да сложи край на кошмарния си престой в "Реал" Мадрид, за да се завърне в "Челси", пишат медиите в Испания. 30-годишният белгиец смени Висшата лига с Ла Лига по-миналото лято с трансфер на стойност 115 млн. евро, но оттогава е измъчван от контузии, заради които записа едва около 900 минути игра през настоящия сезон. Азар, чийто договор с "Реал" изтича през юни 2024 г., взе участие в 14 мача в Примера дивисион.

Бъдещето му в кралския клуб е несигурно и усилено се говори за раздяла с "Реал". Азар понесе критики за поведението си, след като отборът отпадна от "Челси" в полуфиналите на Шампионската лига. Тогава той се шегуваше с Курт Зума и Едуар Менди след последния съдийския сигнал на реванша.

Според популярното телевизионно предаване "Ел Чирингито", Азар вече мисли за трансфер, а "Челси" е предпочитаната дестинация. Със "сините" от Лондон белгиецът спечели два пъти Висшата лига, вдигна две купи на Лига Европа, една на Футболната асоциация и една на лигата в Англия между 2012 и 2019 г. Той продължава да бъде любимец на феновете на "Стамфорд Бридж".

В Испания твърдят, че "Реал" ще свали цената на Азар до 50 млн. евро и ще го използва, за да балансира финансите си в пандемичната обстановка.

Интересното е, че треньорът на мадридчани Зинедин Зидан държи Азар да остане. "Всички играчи са отдадени на клуба. Досега обаче бе невъзможно да видим онзи Азар, когото очаквахме. Вярвам, че той ще се справи. В труден момент е, след всичко, което му се случи, но Еден има договор с нас и ще необходимото, за да успее в "Реал", коментира легендата.